Shop Mobile More Submit  Join Login
Tuonenkalla fursuit partials by Tuonenkalla Tuonenkalla fursuit partials by Tuonenkalla
Crappy picture is crappy :D
I will have real photo shoot later when my friend and I can arrange it.

Anyway, this is the fursuit I made whole spring. :3 I wore it at Desucon 2011 which was last weekend. It was SUPER FUN! This is also my first fursuit partials ever.
Hehe, it looks like these things aren't so common in Finland, so I got a tons of comments and praises because of the mask. "It looks so realistis", "Isn't that HOT to wear?!", "Did you make it yourself?", "WOW the jaw moves! How does that work?"
I don't think it's that awesome, although I am proud of it, after all, it's my first suit. :3

The suit includes head with moving jaw, hands and tail.
Head and hands have artificial fur which is hand dry brushed with acrylics. Nose, teeth and claws are sculpted, the eyes are taxidermy eyes. Whiskers are painted fishing line. Tail is 157 cm long, imitation leather and hand painted pattern. Paw pads are silicone.
Eyes and paw pads I bought from the net, everything else is made by me.
Add a Comment:
 
:iconsannabeeroad:
SannaBeeroad Featured By Owner Apr 15, 2017  Hobbyist Digital Artist
*-*
Reply
:iconwerewolflover221:
WereWolfLover221 Featured By Owner Mar 14, 2017  Hobbyist Digital Artist
Awesine fursuit, thought i think the tail slighty unrealistic with a realistic fursuit.Nose Boop Icon 2 Scratch Scratch Scratch Telephone Pillow Fight 1 Knead 
Reply
:iconxavierob:
xavierob Featured By Owner Sep 19, 2016
Hi! This fursuit does look great indeed, especially the mask looks amazingly realistic! Well done, congratulations on your excellent work! 
Reply
:iconleisa74:
leisa74 Featured By Owner Sep 9, 2016
Markings are amazing x
Reply
:icontheawesome101:
theawesome101 Featured By Owner Aug 17, 2016  Hobbyist Traditional Artist
Wow, absolutely gorgeous!
Reply
:icondcleadboot:
DCLeadboot Featured By Owner Jun 5, 2016  Hobbyist Digital Artist
Awww, she's cute! :aww:
Reply
:icontuonenkalla:
Tuonenkalla Featured By Owner Jun 9, 2016  Professional Traditional Artist
Thanks! :)
Reply
:iconwhitemoonthewolf:
WhiteMoonTheWolf Featured By Owner Dec 20, 2014  Hobbyist Traditional Artist
How can you see threw eyes c:

plus btw that is too cute :D
Reply
:icontuonenkalla:
Tuonenkalla Featured By Owner Jan 9, 2015  Professional Traditional Artist
There is mesh in tear ducts, you can see through them. c:
Reply
:iconwerewolflover221:
WereWolfLover221 Featured By Owner Mar 14, 2017  Hobbyist Digital Artist
I somehow noticed that before i saw this comment xDD Jinnamuru Xunte 
Reply
:iconwhitemoonthewolf:
WhiteMoonTheWolf Featured By Owner Jan 9, 2015  Hobbyist Traditional Artist
ahh okay cool! I just love how realistic it is :3
Reply
:icontuonenkalla:
Tuonenkalla Featured By Owner Jan 11, 2015  Professional Traditional Artist
Thanks c: I love more realistic fursuits too. I hope to make them once again soon... I haven't had time for any crafts for a very long time.
Reply
:iconwhitemoonthewolf:
WhiteMoonTheWolf Featured By Owner Jan 11, 2015  Hobbyist Traditional Artist
Really oh wow :D. Good luck on making some c: does it cost a lot to make your own fur suit?
Reply
:icontuonenkalla:
Tuonenkalla Featured By Owner Feb 17, 2015  Professional Traditional Artist
If I remember correctly, materials cost me about 200€ for these partials, the most costly parts were the fur and buying some parts I can't do myself (teeth, eyes) from other countries. Also, I used mostly cheap stuff. I think the cost of the materials are getting up if I'm going to do the next one :)
Reply
:iconwhitemoonthewolf:
WhiteMoonTheWolf Featured By Owner Feb 17, 2015  Hobbyist Traditional Artist
Oh wow, yes that's true prices for the items ate going up a bit.

Well once again good luck!
Reply
:iconkanou-nii-san:
Kanou-nii-san Featured By Owner May 19, 2014
mistä sä ostit kankaat? :3
Reply
:icontuonenkalla:
Tuonenkalla Featured By Owner May 19, 2014  Professional Traditional Artist
Ihan perus eurokankaasta c: Aikamoista metsästämistähän se toki on kun turkiskankaita on hyvin vaihtelevasti tarjolla.
Reply
:iconamadare90:
Amadare90 Featured By Owner Nov 30, 2013
On se vaan hieno... Satutko muistamaan mistä hommasit silmät? Desufrostiin olisi tarkoitus yrittää tehdä khajiit-cossi. En ole koskaan ennen tehnyt mitään fursuitin tapaista joten materiaalitkin on hakusessa. Drybrushauksellako siis teit nuo naamakuviot? Toimiiko se siis ihan siveltimellä? Joskus olen käyttänyt mustaa tussia valkoiselle kankaalle mutta nyt pitäisi saada vähän vivahteikkaampaa jälkeä aikaan enkä oikein jaksa uskoa että kangaskaupasta löytyisi juuri oikeanvärisiä karvakankaita.
Reply
:icontuonenkalla:
Tuonenkalla Featured By Owner Nov 30, 2013  Professional Traditional Artist
Kiitoksia~ Ihmiset jaksaa tätä yhä kehua... :'3 No jaa, onhan se ulkoisesti kai ihan jees, mitä nyt aivan kammottavan epämukava pitää yllä (lue: sitä ei enää pidetä - tarkoitus olisi tehdä uusi). Silmät ostin valitettavasti vaan satunnaiselta netissä tavatulta kontaktilta, joten siinä asiassa en tällä hetkellä osaa sanoa enempää :/ Taxidermy silmät on kyllä olleet loistovalinta aidonnäköisyytensä takia.

Kuviot on tehty drybrushaamalla, mikä syö hermoja ja aikaa mahdottomasti, mutta jos sen kanssa jaksaa olla kärsivällinen, se kyllä tuottaa tulosta. Erinäisillä siveltimillä minä sitä tein, muistaakseni olen kokeillut sientäkin joskus... siveltimiä kuluu siihen hommaan paljon, kun sivellin hiljalleen menee tukkoon maalista ja karvasta, jota turkiskankaasta irtoaa. Tasaista väriä drybrushaamalla on ainakin oman kokemukseni mukaan vaikea saada, mutta khajiitit nyt eivät sellaisia taida luonnostaan ollakaan.

Ja oih, desufrostiin olet tulossa~ Itsekin yritän sinne, tosin en vielä tiedä tekisinkö sinne piisamirotta-puvun vai uudistaisinko vain Unihoundini. Tahtoisin oikeastaan enemmän Unin, mutta kaverin kanssa on piisamirotasta naureskeltu jo sen verran että sekin... olisi aika hauska.
Reply
:iconamadare90:
Amadare90 Featured By Owner Feb 13, 2014
Heips taas. En ehtinyt saada noita turriosia valmiiksi ja vaatepuolikin tässä vielä vähän työn alla. Minut voi ehkä bongata geneerisenä Skyrimin maagina siniruskeissa vaatteissa jos nyt saan edes kriittisimmät kohdat viimeisteltyä, tai sitten randomina jedinä. Turripää sitten näkee päivänvalon joskus myöhemmin. Silmät sain kirpparilta löytämältäni pehmolelutiikeriltä, raaputin niistä värin pois ja tarkoitus olisi laittaa taakse sinisellä tussilla värjätty heijastinkangas. Eihän ne nyt ihan luonnollisen näköiset ole mutta olisi aika vinkeää jos ne kiiluisivat salamavalossa.
Reply
:icontuonenkalla:
Tuonenkalla Featured By Owner Feb 20, 2014  Professional Traditional Artist
Myöhäinen ja puoliturha vastaus mutta en tosiaan itse päässyt lopulta paikalle. Tuli työhaastattelu eiliselle joten totesin etten jaksa seikkailla Suomea ihan joka suuntaan parin päivän aikana. Toivottavasti sitä kuitenkin taas pääsisi johonkin coniin (lähi)tulevaisuudessa, intoa olis fursuittejaan ulkoiluttaa.
Reply
:iconamadare90:
Amadare90 Featured By Owner Feb 20, 2014
Kattelinkin ettei juuri turreja näkynyt, olisko ollut neljä tai viisi koko conissa ja enemmänkin semmoisia piirroshahmotyylisiä. Tuleehan noita coneja jatkossakin, kesällä ainakin on vaikka kuinka monta (saas nähdä mihin sitä itse pääsee kun koko kesä menee harjoittelussa). Onnea sen työpaikan kanssa :)
Reply
:icontuonenkalla:
Tuonenkalla Featured By Owner Feb 21, 2014  Professional Traditional Artist
Ahaa, jännää. Olisin kyllä ollut utelias näkemään itsekin miten tuo k-18 ominaisuus näkyy itse conissa. On tullut itselle se käsitys että turreista iso osa on nuorempaa väkeä. Ja saa tosiaan nähdä mihin coniin mahtaa seuraavaksi päästä. Itsekin kun olen kesän loppuun asti ainakin töissä, ja muuton jälkeen matka coneihinkin vain pitenee. Tosin onpahan sitä sit vähän enemmän varaakin. Desu ja Tracon on ne mihin aina eniten tähtään mutta katselee sitten lähempänä.
Ja kiitoksia onnitteluista :)
Reply
:iconada-erika:
Ada-Erika Featured By Owner Nov 16, 2013
Tuli muuten mieleen että oletko tulossa 2014 Desuconiin?
Reply
:icontuonenkalla:
Tuonenkalla Featured By Owner Nov 16, 2013  Professional Traditional Artist
Sekä FrostBiteen että kesän Desuconiin olisi aikomus tulla, elleivät sitten työt tai äkillinen rahapula pääse yllättämään. En juurikaan töiden takia päässyt koko kesänä mihinkään coneihin, joten olisi ihanaa päästä taas pyörimään johonkin coniin jossain fursuitissa :> Ja muutenkin.
Reply
:iconada-erika:
Ada-Erika Featured By Owner Nov 16, 2013
Yay :3 Katsos tekisi mieli Nähdä sinut tässä cossissa taas. Kun silloin joskus ei ollut kameraa mukana eikä ollut edes dAssa vielä niin eipä ihmisiä oikein tuntenut :3 

Pakko vain sanoa että rakastan tätä ideaa yhdisää kyy käärme ja kissa :3 Vaikka olenkin käärmekammoinen luihuinen D; En uskalla edes viljakäärmettä koskea!
Reply
:icontuonenkalla:
Tuonenkalla Featured By Owner Nov 17, 2013  Professional Traditional Artist
Ah, no suunnitelmissa on kyllä ollut uusia tämäkin fursuit... en nimittäin sitä tällaisenaan tule enää pitämään, se on niin epämukava pitää (oli ensimmäinen tekeleeni ikinä, niin se oli hyvin epämukava pitää ^^') FrostBiteen ainakin jos tulen, tulen Unihoundina. Mutta juu, yritys on kova, että pääsisin taas coneihin kuitenkin c:

Ja kiitoksia~ Käärmekammoisuutta en ihmettele, varsinkin kyyn osalta. Sopivat vain hyvin luonteelleni käärme ja kissa :>
Reply
:iconada-erika:
Ada-Erika Featured By Owner Nov 17, 2013
Joo no FrostBiteen olen liian nuori ;o; Ja toivottavasti lisäät kuvia kun saat uuden Fursuitin taas tehtyä :3

Muuten mitään hyviä neuvoja fursuitin tekoon? Tai mistä sait kankaat? Olen katsos tekemässä Sergal lajiltaa olevaa hahmoa :3
Reply
:icontuonenkalla:
Tuonenkalla Featured By Owner Nov 18, 2013  Professional Traditional Artist
No, yritän kyllä kesälläkin Desuconiin. Ja/tai muihinkin coneihin... yhtään en tiedä minkä fursuitin sinne sitten laitan, kesän coneihin jokin viileämpi olisi ihan kiva :'3 Unihoundistahan miulla on jo kuvia tuonenkalla.deviantart.com/art… mutta aion uudistaa sen designia joiltain osin, tehdä pään kokonaan uudestaan koska siitä tuli hieman liian kookas, ja lisäksi haluaisin sille käpälät ja faunimaiset digitigrade-jalat.
Mutta ehkä me jossain törmätään, mukavahan coneissa on aina uusia ihmisiä tavata c:

Fursuiteihin itse olen kankaat vain paikallisista kangaskaupoista hankkinut - paras vuodenaika löytää pörrökankaita on luonnollisesti syksy/talvi. Olen itsekin yrittänyt keksiä saisiko jostain muualtakin kankaita, mutta suomessa ei minun tietääkseni ainakaan ole hirveän laajaa valikoimaa pörrökankaita tarjolla. Oikein missään. :c
Muita neuvoja fursuitin tekoon... jaa'a, mikäli englantia kykenet hyvin tulkkaamaan, niin netti on pullollaan erilaisia ohjeita ja tutoriaaleja. Niitä etenkin ensimmäisellä fursuitin tekokerrallani itse katselin paljon. On hyödyllistä nähdä miten muut ovat asiat tehneet, ja välillä pelkät valokuvatkin muitten keskeneräisistä fursuiteista näyttävät tosi hyvin että mitä kaikkea siellä pörrökankaan alla oikein on, eli miten se puku rakentuu. Kannattaa varata hyvin aikaa ja rahaa puvun tekemiseen... ja ainakin itse olen hysteerinen pörrökangasta ostaessa, että se sitten varmasti riittää eikä lopu kesken, samaa kangasta kun ei välttämättä myöhemmin enää lisää saa.
En nyt mitään muita yleispäteviä vinkkejä keksi, helpompi antaa vinkkejä tarkempiin ongelmiin puvun kanssa. Ehkä tuostakin oli apua.
Reply
:icontimeherokaiser:
TimeHeroKaiser Featured By Owner Oct 20, 2013  Hobbyist Digital Artist
How do you make paws?
Reply
:icontuonenkalla:
Tuonenkalla Featured By Owner Oct 21, 2013  Professional Traditional Artist
Pawpads I bought, claws I made and the rest I just sew together.
Reply
:icontimeherokaiser:
TimeHeroKaiser Featured By Owner Oct 21, 2013  Hobbyist Digital Artist
I'm just trying to figure out how to make a tail but no decent tutorials.
Reply
:iconzeroichu:
zeroichu Featured By Owner Sep 27, 2013  Hobbyist Digital Artist

Awww, I love it! very unique and different but superb!

 

It's also really realistic and not all cartooney and stuff.

 

So cool!!

 

Wolffur11

Reply
:iconbethiedaboo:
BethieDaBoo Featured By Owner Sep 8, 2013
Lovely!
Reply
:iconsmcosplay98:
smcosplay98 Featured By Owner Jul 7, 2013  Hobbyist General Artist
This is beautiful!
Reply
:iconseanb1014:
SeanB1014 Featured By Owner May 15, 2013  Student Interface Designer
Oooooh! Very much more realistic! Very difficult to find those. Does your mouth move with it?

Although do you think you can make it so we can see your eyes? That I believe would make it the best ^^
Reply
:iconmrteamedward15:
mrteamedward15 Featured By Owner Apr 3, 2013
Awwwwww so cute look's like my Cat
Reply
:iconfenrismau:
FenrisMau Featured By Owner Mar 5, 2013  Hobbyist Artisan Crafter
Awesome.
Reply
:iconmetackelldo:
MetaCkelldo Featured By Owner Dec 16, 2012  Hobbyist Digital Artist
I wasn't even looking for things like this but I had to stop to see this, this is freaking amazing!
Reply
:icontuonenkalla:
Tuonenkalla Featured By Owner Dec 19, 2012  Professional Traditional Artist
Oh, thanks a lot, it's nice if you like this accidental find :)
Reply
:iconmattsykun:
MattsyKun Featured By Owner Sep 1, 2012  Hobbyist Artisan Crafter
Holy crap.

This is AMAZING.
Reply
:iconfrozen-tiger:
Frozen-Tiger Featured By Owner Jul 21, 2012  Hobbyist Digital Artist
Ya know; its one of the best cat heads I've ever seen. Great job, girl~
Also you look so furry in those clothes in my opinion. Thats my goal and you made me thinking that it's not wrong idea.
Partials for the win!
Reply
:iconmilchedcow:
MilchedCow Featured By Owner May 19, 2012  Student Digital Artist
Its kinda scary... XD
Reply
:iconleowiltshire:
Leowiltshire Featured By Owner May 3, 2012
Love the cat

I boop your nose boop
Reply
:iconcheeziespaz:
CheezieSpaz Featured By Owner Apr 18, 2012
hey, This is very amazing and I was wondering if you could help me out. I really need help on a Khajiit cosplay I plan on doing with my boyfriend as an Argonian, playable character species in The Elder Scrolls series. The Khajiits have very similar anatomy to what you've got going on here and the tail looks a lot like an argonian's. Though, what I'm really looking for help with is the face. I love how it looks small in comparison to the head while still having a beautiful moving jaw and enough room for some teeth. I've been having difficulty trying to figure out how to proportion everything for my own fursuit head. Do you think you can give me some help on how to shape the head?

I made a mouse fursuit a while back trying the same thing but the head shape didn't come out quite as I planned but it was my first one. I want to make sure I do better on my second one.
Reply
:icontuonenkalla:
Tuonenkalla Featured By Owner Apr 19, 2012  Professional Traditional Artist
Now that you say it, the face of this suit looks quite a lot like Khajiits, funny. c:
But well, as this was my first fursuit ever, I have quite a many negative things to say about it. First, I made this a little too small - it fits on my head, but it's very tight, and actually quite uncomfortable. Secondly, as I hadn't had experience of making jaw hinges, I placed them a little wrongly and so the jaw's movements are stiff. However, these things are also some of those cornerstones that makes this head look like it looks: since the head's base is so small, I had more possibilities playing with the outer appearance, and it still looks small. Also, I have only tooth in its mouth - there is no tongue or palate. This way my own thin is pushed nearer against the fursuit's mouth. The sad thing is that my mouth is visible from the suit's mouth, but if I don't look up while opening the mouth, I can bluff and peoples won't notice it straight away. And the base of the head is paper-mache / paper and paste, because I didn't want to use foam and I didn't have possibilities to use resin or anything like that.

If I needed to do this again with such a small-looking face, I would probably try to make custom small tongue/teeth-set or leave the tongue and palate away again, but adjust the hinges so that the movements would be better. The less you need to have under and inside the mask, the more petite its face can be... or at least this is what I've noticed so far.

I'm not sure if I'm giving you any helpful information here? ^^' Just say if I can tell anything more.
Reply
:iconcheeziespaz:
CheezieSpaz Featured By Owner Apr 19, 2012
it sounds a lot how my first fursuit came out lol. I got lots of compliments on how it looked but I used foam to shape it and only had enough room for incisors to stick out and the jaw doesn't move too much unless I force it to by opening my mouth real wide. It also got really hot in it because I used foam and the way I did the eyes [I made it so I could see through the actual eyes] they kept fogging up.

I have a guest artist at my school at the moment who's helping my art teacher do stuff with plaster and mesh [some of the 3D art classes are doing body casts with stuff made to make parade floats] and I was thinking about using that for the base of my head so it's nice and hallow unlike my mouse fursuit while still staying small.

I drew out a bit of a diagram of what I wanted the shape and size of the suit to look like in comparison to my face and it seems I'll have little or no room for a tongue but that should be okay. I made it work with my mouse.. sorta lol.

by the way this is very lovely for your first. I never would've guessed.

also you think you could help me with the ears? I've been having difficulty with making ears look realistic
Reply
:icontuonenkalla:
Tuonenkalla Featured By Owner Apr 21, 2012  Professional Traditional Artist
Maybe it's the way first fursuits are meant to come out, hehe. Our suits sound much alike in how they got praised and how they felt to wear.

Good luck with your second suit! At least you know already some things you want to do differently. It's fun how we can improve. I still have many things I would do differently with my next suit - whatever it will be. I've had some dreams about jackalope or possibly a bird of some kind.

Ears? Humm... for now they have been one of my biggest challenges, so I don't have much clever words to say of them... I've been trying to look for photo references, and go with them. My main problems have been about what kind of a "skeleton" or base should they have, and how should I attach them to the head, as they have been out of the head's mask area. I've just sewed them on the hood area for now. :/
Reply
:iconcheeziespaz:
CheezieSpaz Featured By Owner Apr 21, 2012
lol they do sound the same with their outcomes don't they lol.

I've already started to carve the base of the face to paper mache. so far, the anatomy of it needs a lot of work but it's getting somewhere.

Normally when I try to do ears, at least with my eeveelution ears I made, I used plastic canvas and foam to shape it then furred over it. I tried making some raccoon ears the same way but they turned out looking toony and I've been having difficulty trying to make realistic looking ears.
Reply
:icontuonenkalla:
Tuonenkalla Featured By Owner Apr 21, 2012  Professional Traditional Artist
Yes, they do indeed! x)

I could believe one of the biggest problems with feline ears is that they are very thin and often showing a lot of skin inside the ear... :/ It's hard to fur them without making them thick.
It was a lot easier to do the ears for my most recent suit which had naturally thick and very furry ears...
Reply
Add a Comment:
 
×

Details

Submitted on
June 22, 2011
Image Size
797 KB
Resolution
1000×1005
Link
Thumb

Stats

Views
20,772 (1 today)
Favourites
391 (who?)
Comments
193
Downloads
547
×